Kuopion Suunnistajien kiintorastit

Kuopion Suunnistajat on ylläpitänyt kiintorastistoja eri puolilla Kuopiota jo vuosikymmenten ajan. Ylläpito perustuu Kuopion kaupungin Vapaa-ajankeskuksen kanssa tehtyyn yhteistyösopimukseen.

Tällä hetkellä kiintorastistoja on Puijolla, Neulamäessä, Rauhalahdessa ja Jynkänvuorella.  Kiintorastikarttoja voit ostaa osoitteesta Suokatu 42 (Valtuustotalo) asiakaspalvelu. (á hinta 6,.)

Kiintorastimerkissä on valkealla pohjalla rastilippukolmio ja teksti kiintorasti sekä tussilla rastin numero. Rastimerkki on puussa narulla kiinni ja ne tarkastetaan joka vuosi.

Kiintorastikartalla voit harjoitella suunnistustua omalla aikataulullasi. Kiintorastikartta on myös erinomainen marjastus- ja sienestyskartta. Eräskin erinomainen suppilovahveropaikka on aivan kiintorastin nro ….. pohjoispuolella.

Kiintorastimerkkejä myös revitään ilkivaltaisesti maahan. Jos huomaat jonkin kiintorastimerkin kadonneen, ilmoita siitä meille. Jos löydät kiintorastimerkin maasta, ota se talteen ja ilmoita meille.

Metsissä tapaa myös toisen näköisiä kiintorasteja, rautalankapeltivirityksiä ja vastaavia. Näistä merkeistä Kuopion Suunnistajat ei ole vastuussa.