Kilpailuohjeet

Kilpailuohje                            Kuopio Rogaining 2018

Kilpailukeskus ja opastus. Kilpailukeskus Lippumäen uimahalli, opastus Petosentieltä.

 

Aikataulu 19.8.2018

Klo 9.00 – 10.30 Ilmoittautuminen kisakansliassa

Klo 10.45 Kilpailun info

Klo 11.00 Karttojen jako, reittisuunnittelu alkaa

Klo 12.00 Yhteislähtö

Klo 15.00 Kilpailijat maalissa

Klo 15.15 Maali sulkeutuu

Noin klo 15.30 Palkintojenjako

 

Sarjat:

3 h miehet (3M), naiset (3W), sekasarja (3X)

Joukkueessa 2 – 5 henkilöä. Yksinkin voi kilpailla.

 

Maasto: Kaupunkialuetta, johon sisältyy useampi laajempi metsäalue. Metsäalueet ovat mäkisiä (suurin korkeusero noin 80 m), kulkukelpoisuudeltaan vaihtelevia mutta runsaspolkuisia.

Kartta: Pääkarttana peruskartta mittakaavassa 1:20 000 (A3, muovitaskussa). Pääkartan kääntöpuolella on kaksi suunnistuskarttasuurennusta alueelta mittakaavassa 1:10 000. Suurennosten rajat sekä niiden alueella olevat rastit on merkitty pääkarttaan reitinsuunnittelua varten. Alueella on karttoihin merkitsemättömiä polkuja sekä uusia rakennuksia ja rakennustyömaita. Rastimääritteet on merkitty karttoihin.

Kielletyt alueet: Moottoritien rampin, ja sen jatkeena olevan Petosentien nelikaistaisen osuuden ylitys on sallittua vain suojateiden ja alikulkujen kohdalta (merkitty karttaan). Pihamailla kulkeminen on kiellettyä, huomioikaa tämä myös peruskartalla, johon niitä ei ole erikseen merkitty.

Leimaus: EMIT. Kaikilla kilpailijoilla on oma emit-kortti. Järjestäjältä voi vuokrata emitin tarvittaessa, vuokra 3 €.

Säännöt: Kisa on Rogaining-periaatteella tapahtuvaa pistesuunnistusta. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä kilpailuajan puitteissa käymällä eriarvoisilla rasteilla. Rastit ovat pisteytetty 2-9 pisteen arvoisesti. Rastikoodin viimeisen numeron kertoo rastista saatavat pisteet. Esimerkkinä rastilta 72 saa kaksi pistettä ja rastilta 38 kahdeksan pistettä. Kilpailussa käytetään EMIT-leimausta. Rasteilla on emit-leimasin ja rastilippu. Muistakaa tarkastaa emit-kortin toimivuus ennen lähtöä ja nollata emit. Joukkueen kaikkien jäsenten tulee kulkea yhdessä (huutoetäisyys) ja rastileimausten tulee tapahtua 1 min sisällä.

 

Kartat jaetaan tunti ennen yhteislähtöä. Jokainen joukkue voi tehdä omakohtaisen reittisuunnittelun omien taitojen ja kunnon mukaisesti. Rasteja saa kiertää vapaasti valittavassa järjestyksessä. Joukkueet varaavat itse reittisuunnitteluun tarvitsemansa välineet, kynät yms.

 

Joukkue huolehtii itse maaliin saapumisesta kilpailuajan puitteissa. Jokaisesta alkavasta kilpailuajan ylimenevästä minuutista vähennetään yksi piste loppupisteistä. Maksimiylitysaika on 15 min: tämän jälkeen saapuneet joukkueet hylätään. Aika lasketaan joukkueen viimeisenä maaliin tulleen jäsenen maalileimauksesta. Mikäli useampi joukkue saa saman pistemäärän, niin tällöin nopeampi suoritusaika ratkaisee sijoituksen.

 

Huolto: Maastossa ei ole juomapisteitä. Varatkaa omaa juomaa. Uimahallilta ja viereisestä kaupasta voi ostaa evästä. Kilpailukeskuksessa on mahdollisuus saunaan/uimiseen. Maksu: aikuiset 5,70 €, opiskelijat/eläkeläiset 4 €.

Varustus: Joukkueella on hyvä olla mukana puhelin, jotta hätätilanteessa voi ottaa yhteyttä kilpailunjohtajaan 040 6535155 tai suoraan  hätäkeskukseen 112.

Vakuutus: Järjestäjä ei vakuuta osallistujia, joten jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan. Vakavissa loukkaantumistilanteissa yhteys hätänumeroon 112. Lievissä tilanteissa ja keskeytyksistä yhteys kilpailunjohtajaan tai ratamestariin.

 

Tulokset ja palkinnot: Tulokset lasketaan joukkueiden saavuttua maaliin. Tulosten selvittyä jaetaan palkinnot infon läheisyydessä. Kaikissa sarjoissa palkitaan parhaat.

 

Kilpailunjohtaja                 Ossi Lakkala, puh. 040 6535155

Ratamestari                        Juuso Lehtivarjo, puh. 050 4662612

 

NAUTTIKAA SUUNNISTUKSESTA!                             KUOPION SUUNNISTAJAT RY