Kilpailuohje Kuopio Rogaining 2016

Kilpailuohje (pdf-tiedostona)

Kilpailukeskus ja opastus. Kilpailukeskus Neulamäen urheilukentällä, opastus Neulamäentieltä.
Linkki opastuspisteeseen

 

Aikataulu

Klo 9.00 – 10.30 Ilmoittautuminen kisakansliassa

Klo 10.45 Kilpailun info

Klo 11.00 Karttojen jako ja reittisuunnittelu alkaa

Klo 12.00 Yhteislähtö

Klo 14.00 Kahden tunnin kilpailijat maalissa

Klo 14.15 Maali sulkeutuu kahden tunnin sarjoille

Klo 16.00 Neljän tunnin kilpailijat maalissa

Klo 16.15 Maali sulkeutuu neljän tunnin sarjoille

 

Sarjat:

2 h miehet (2M), naiset (2W), sekasarja (2X)

4 h miehet (4M), naiset (4W), sekasarja (4X)

Joukkueessa 2 – 5 henkilöä. Yksinkin voi kilpailla.

 

Maasto: Monipiirteisiä rinteitä, retkeilyreittejä, polkuja sekä asuntoaluetta. Kulkukelpoisuus vaihtelee suuresti. Hyvän kulku-uran löytämistä vaikeuttavat paikoin kaatuneet isot puut. Korkeusero alimman ja ylimmän rastipisteen välillä 100 m, joten korkeuserot ovat kohtuullisen suuret. Maastossa on monia ylipääsemättömiä jyrkänteitä, jotka on syytä huomioida reittisuunnittelussa.

Kartta: Suunnistuskartta 1:15 000 (A3). Kartan päivityksen jälkeen maastoon on tullut uusia polkuja ja hakkuualueita.

Leimaus: EMIT. Kaikilla kilpailijoilla on oma emit.

Säännöt: Kisa on Rogaining -periaatteella tapahtuvaa pistesuunnistusta. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä kilpailuajan puitteissa käymällä eriarvoisilla rasteilla. Rastit ovat pisteytetty 2-9 pisteen arvoisesti. Rastikoodin viimeisen numeron kertoo rastista saatavat pisteet. Esimerkkinä rastilta 72 saa kaksi pistettä ja rastilta 38 kahdeksan pistettä. Kilpailussa käytetään EMIT-leimausta. Rasteilla on emit-leimasin ja rastilippu. Muistakaa tarkastaa emit-kortin toimivuus ennen lähtöä ja nollata emit. Joukkueen kaikkien jäsenten tulee kulkea yhdessä ja leimaukset rastilla tulee tapahtua 1 min sisällä.

Kartat jaetaan tunti ennen yhteislähtöä. Jokainen joukkue voi tehdä omakohtaisen reittisuunnittelun omien taitojen ja kunnon mukaisesti. Rasteja saa kiertää vapaasti valittavassa järjestyksessä. Joukkueet varaavat itse reittisuunnitteluun tarvitsemansa välineet, kynät yms.

Joukkue huolehtii itse maaliin saapumisesta kilpailuajan puitteissa. Jokaisesta alkavasta kilpailuajan ylimenevästä minuutista vähennetään yksi piste loppupisteistä. Maksimi ylitysaika on 15 min. Joukkue hylätään, jos myöhästyy vähintään 15 min. Aika lasketaan joukkueen viimeisenä maaliin tulleen jäsenen maalileimauksesta. Mikäli useampi joukkue saa saman pistemäärän, niin tällöin nopeampi suoritusaika ratkaisee sijoituksen.

 

Huolto: Maastossa ei ole juomapisteitä. Varatkaa omaa juomaa.  Kilpailukeskuksessa on ostettavissa juomista ja pientä purtavaa.

Varustus: Joukkueella on hyvä olla mukana puhelin, jotta hätätilanteessa voi ottaa yhteyttä.

Vakuutus: Järjestäjä ei vakuuta osallistujia, joten jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan. Vakavissa loukkaantumistilanteissa yhteys hätänumeroon 112. Lievissä tilanteissa ja keskeytyksistä yhteys kilpailunjohtajaan.

 

Tulokset ja palkinnot: Tulokset lasketaan joukkueiden saavuttua maaliin. Tulosten selvittyä jaetaan palkinnot infon läheisyydessä. Kaikissa sarjoissa palkitaan parhaat.

 

Kilpailunjohtaja                 Mauno Korhonen, puh. 0400 199185,

Ratamestari                        Ossi Lakkala, puh. 040 6535155

 

NAUTTIKAA SUUNNISTUKSESTA!                             KUOPION SUUNNISTAJAT RY