Kilpailut

Kuopio Rogaining 2017

Kuopion Suunnistajat ry järjestää sunnuntaina 27.8.2017 Puijolla kaikille avoimen Rogaining- kilpailun.

Kilpailuohjeet julkaistu linkki sivuille

Osallistujalista Rogaining osanottajat 2017

Tulokset (lisätty nimet):
Miehet 4 h
Naiset 4 h
Sekasarja 4 h
Miehet 2 h
Naiset 2 h
Sekasarja 2 h

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumislomake avattu. Ilmoittautuminen keskiviikkoon 23.8.2017 mennessä. Ilmoittautumislomake

Linkki kilpailusivulle

Tarkkuussuunnistuskilpailut Kuopiossa 1.-2.10.2016

Hei Kuosulaiset!

Nyt olisi mainio mahdollisuus hankkia uusia suunnistuselämyksiä ja osallistua lokakuun ensimmäisessä viikonvaihteessa 1.-2.10.2016 tarkkuussuunnistuksen kansallisiin kilpailuihin Kuopiossa Puijon urheilukeskuksessa ja Puijonlaakson Sammakkolammen alueilla. Tarjolla on kaksi hieman erityyppistä kilpailua ja mahdollista on toki osallistua myös kumpaankin kisaan. Tarkemmin TrailO-kilpailumuotoa ja sääntöjä on esitetty netissä osoite www.trailo.fi, johon kannattaa etukäteen tutustua.

Ensimmäinen kilpailu lauantaina 1.10. urheilukeskuksessa kisaillaan kokeellinen paripartiokisa. Partiojoukkeen muodostaa kaksi kilpailijaa, jotka jakavat rastit keskenään partiotyyliin kilpailun lähtöalueella. Rastitehtävät (PreO) ratkaistaan sallitulta alueelta käsin maastoon kulkematta. Kilpailijat eivät saa kommunikoida keskenään kilpailun aikana. Maaliin tullaan yhdessä sallitun enimmäisajan puitteissa ja ylitetystä ajasta sakotetaan virhe jokaista alkavaa viittä minuuttia kohti. Lisäksi kilpailuun kuuluu TempO-asema, jossa mitataan tehtävien ratkaisemiseen käytetty aika. Joukkueen tulos on summa molempien kilpailijoiden TempO-asemalla käyttämästä ajasta ja virheistä (30 sekuntia/virhe TempOssa ja 60 sekuntia/virhe PreOssa). Pienimmän yhteisajan saavuttanut joukkue voittaa.

Ero perinteiseen viestiin on, että kilpailussa osuudet ”juostaan” yhtä aikaa ja viestikilpailun kesto lyhenee merkittävästi. Ero henkilökohtaiseen kilpailuun on, että aikaa on hieman niukemmin tehtävää kohti (tosin riippuu kuinka tasaisesti tehtävät jakaa). Joten ilmoittautumiset kaksin eli partioina tai sitten yksin, sillä parin voi löytää ja joukkueen koota vielä paikanpäältä.

Toinen kilpailu sunnuntaina 2.10. Sammakkolammella on perinteinen normaali henkilökohtainen PreO-kisa. Kilpailu käsittää kaksi rataa, runsaasti rasteja ja sisältäen kaikenlaisia sääntömääräisiä tehtäviä. Valmistautumiseksi kannattaa tutustua ”Teknisiin ohjeisiin” (trailo.fi-sivulla), jotka ovat toimineet ratamestarin inspiraationa. Kilpailu sisältää aikarasti-aseman, jossa kilpailijalta mitataan aika tehtävien ratkomisessa. Kilpailuntulos on oikein vastattujen tehtävien lukumäärä (pisteet) ja aikarastilla käytetty aika (sakko 60 sekuntia). Kilpailun voittaa suurimmalla pistemäärällä ja pienimmällä ajalla suoriutunut kilpailija.

Kilpailut järjestää KuoSu, mutta ratamestarina toimii Sami Hyvönen (RasPi). Kilpailumuotoon perehtymiseen kannustamiseksi seuran jäsenet pääsevät osallistumaan ilman osallistumismaksua. Ilmoittautumiset suoraan allekirjoittaneelle sähköpostilla heinonen.karileena@gmail.com tai puh 0503830650 viimeistään 26.9.2016 kuluessa.

Kilpailun johtaja Kari Heinonen

 

PS Jos ei halua osallistua kilpailuihin, niin kilpailuissa tarvitaan toki myös Kuosulaisia toimitsijatehtäviin ainakin lähtö/maali, rastimiehiksi, rastien valvojiksi ja infoon.

Ilmoittaudu mukaan! Soita tai lähetä sähköpostiviesti minulle yo osoitteeseen.

Kuopio Rogaining 2016

Kuopion Suunnistajat ry järjestää sunnuntaina 28.8.2016 Neulamäessä kaikille avoimen Rogaining- kilpailun.

Rogaining sopii suunnistajien lisäksi myös tavallisille kuntoilijoille, retkeilijöille ja ulkoilijoille. Kilpailun tarkoituksena on kerätä kilpailuajan puitteissa mahdollisimman paljon pisteitä käymällä eriarvoisilla rasteilla oman taito-/kuntotason mukaan. Rogainingissa korostuu hyvä reittisuunnittelu. Kilpailussa koko joukkueen 2-5 henkilöä (yksinkin voi kilpailla) on liikuttava koko ajan yhdessä.

Kilpailusivuille

Savo-Karjalan am-pitkämatka ja viesti 30.-31.7.2016

Jatka kisasivuille.

Kilpailut suunnistetaan Kuopion Vartialassa. Kuosulaisista vain alle 16 vuotiaat saavat osallistua kilpailuun. Alueen ulkopuoliset voivat osallistua kilpailun ulkopuolella.

Pitkämatka lauantaina 30.7.2016 väliaikalähdöt klo 11 alkaen

Viesti sunnuntaina 31.7.2016 yhteislähtö kaikki sarjat klo 11
– viestissä 3 osuutta kaikissa sarjoissa
– miesten viestissä nainen voi suunnistaa yhden osuuden
– 12 ja 14 sarjat sekajoukkueet tytöt ja pojat

Opastus: Joensuuntie ja Pelonniemen risteyksestä, n. 30 km Kuopiosta.
Linkki (GoogleMaps).

Kilpailukutsu (pdf)

Am-sprintti ja -partio Kuopiossa 9.8.2015

Kuopion Suunnistajat ry järjestävät Savo-Karjalan aluemestaruuskilpailut Kuopiossa sunnuntaina 9.8.2015.

Aamupäivällä Savilahdessa Yliopiston alueella Sprintti. Ja iltapäivällä Partio Neulamäen urheilukentältä.

Kuopion Suunnistajista vain alle 16 vuotiaat voivat osallistua kisoihin.

Kilpailukutsu on julkaistu. (linkki) (kilpailukutsu pdf:nä)

7.8. lisätty

Kilpailuohjeet sprintit ja partio

Lähtöluettelo sprintti ja ilmoittautuneet joukkueet partio