Valoa pohjolan pimeyteen

Aleksi T
Seuraavaksi teippaillaan kuntoon nuori mies, joka rakastaa Sannia. Ei sitä, joka kiroilee lauluissa, vaan sitä toista, joka osaa myös suunnistaa. Jotain outoa pitää olla miehessä, joka asuu puolet vuodesta pimeässä pohjolassa. Esittelyssä tuleva luokanope, jolla sykkii suuri kuosusydän.

1. Koko nimi?
Aleksi Timo Aukusti

2. Syntymäkuukausi?
Joulukuu

3. Perheeseen kuuluu?
Isä, äiti ja pikkuveli Ilari Kuopiossa, sekä tyttöystävä Sanni Tampereella

4. Kilpailusarja vuonna 2016?
H21

5. Milloin ja miten aloitit suunnistuksen?
Ensimmäinen kilpailu 6-vuotiaana Kainuun Rastiviikolla. Sitä ennen ainakin katsojan roolissa Jukolan Viestissä.

6. Parasta suunnistuksessa?
Yksinkertaisesti monipuolisuus: erilaiset vaihtelevat maastot ja kartat, sekä tehdäkseen hyvän suorituksen pitää onnistua niin fyysisesti, taidollisesti kuin mentaalisestikin. Lisäksi kisa – ja harjoitusmatkat ovat yleensä mieleenpainuvia reissuja, ja tulee käytyä paikoissa joissa ei muuten tulisi käytyä.

7. Mehevin pummisi?
Yhtään isompaa megapummia ei tullut mieleen, mutta jonkin verran on mieltä jäänyt kaivelemaan vuodelta 2007 Haldenissa käyty leirikilpailun toinen osa, joka oli takaa-ajo. Kyseessä oli maineikkaan Halden SK:n seuramajalla järjestetty kesäleiri, jolla olivat mukana muun muassa muuan Aapo Aaltio ja Antto-Iiro Suhonen. Leirikilpailun ensimmäinen osa oli sprintti, josta tuli voitto suomalaisten sarjassa (norjalaiset olivat liian kovia). Toiseen osaan lähdettiin takaa-ajona, ja oliko siinä sitten vähän leiriväsymystä ken tietää, mutta K-pisteeltä paukaisin 90 astetta väärään suuntaan ja jatkoin hyvillä mielin puolen kilometrin verran matkaa, kunnes vastaan tuli lampi, joka ei tietenkään omien tulkintojen mukaan voinut olla se kartassa täysin väärässä suunnassa oleva, vaan kartoittaja on todennäköisesti unohtanut piirtää kartalle. Jossain vaiheessa totuus oli kuitenkin kohdattava ja melko apealla mielellä taivalsin lopulta ykköselle, josta kaikki muut olivat jo tietenkin menneet. Jatkoin radan loppuun, eikä sekään kovin hyvin mennyt. Kun viimein saavuin maaliin, oli suurin osa porukoista jo lähteneet pois. Muistaakseni muutaman norjalainen oli jätetty vahtimaan, jos en sattuisikaan tulemaan maaliin. Kismitystä aiheutti tietenkin se, että leirikilpailun voittajalle oli tiedossa Halden SK:n paita, joka tällä kertaa jäi kaukaiseksi haaveeksi.

8. Peukalo vai levy?
13-vuotiaaksi asti vedin levyllä, nykyään peukalo. Molemmat ovat hyviä.

9. Tavoitteet?
Tavoitteena tällä kaudella on tehdä hyvät suoritukset erityisesti SM-kilpailuissa sekä suurviesteissä.

10. Kenelle heität teippirullan?
Aleksi Sopolle.

Takaisin