Uutisia

Valmennusjaosto pyrkii tarjoamaan kilpasuunnistuksesta kiinnostuneille viikoittaista toimintaa. Valmennusjaoston palstalla julkaistaan artikkeleita, tuloksia ja juttuja sekä valmennusjaoston toimintasuunnitelma. Huomioi harjoituspaikkamaksut (Kuopiohalli), karttamaksuista on erillinen maininta harjoituksen ilmoituksessa. Tervetuloa mukaan! Valmennusjaoston vetäjät

Valmennuksen kesän 2018 kuulumisia

Muutama lumikasa enää jäljellä. Talven 2018 osalta alkaa olla yhteenvedon aika. Mitä tuli tehtyä oikein tai väärin?

Oli mennyt talvi millainen tahansa, taas on mahdollista kehittää itseään lisää.  Valmennusjaosto järjestää lumien sulettua runsaasti harjoituksia. Tervetuloa mukaan!

Yleisiä ohjeita:

  • Harjoitukset ovat avoimia kaikille seuran jäsenille. Mikäli harjoitukset/tapahtuma on kohdistettu tietylle ryhmälle/osanottajajoukolle, on siitä maininta erikseen
  • Harjoituksissa on aina teema, ne ovat taidollisesti ja/tai fyysisesti vaativia ja sopivat pääsääntöisesti yli 15v. kilpasuunnistajille. Nuoremmat voivat olla mukana esim. oman ohjaajan kanssa.
  • Katso ajankohta, paikka ym. tarkennukset seuran etusivun Nimenhuuto-pikalinkin takaa
  • Kesän treenit ilmestyvät Nimenhuutoon pian
  • Voit ilmoittautua harjoituksiin Nimenhuudon kautta
  • Suunnistusharjoituksissa seuran ulkopuolisille karttamaksu 5€
  • Toiminnasta tarkemmin: Sakari Hyvönen 040-5246614, Timo Suhonen 050 403 5700

Harjoitusta tarjolla

Yleistietoa harjoituksista:

Maanantai on nuorten päivä.

Maanantain harjoitukset suunnitellaan nuorten harjoitusten ohjelman mukaisesti. Edistyneimmille nuorille maanantain harjoitukset ovat vaativia. Niistä on iloa myös kokeneille suunnistajille. Jos nuorten harkat ovat liian helpossa maastossa, siirrämme isompien harjoitukset lähellä sijaitsevaan vaativaan maastoon, jotta harjoitukselle saadaan haastetta.

Tiistain taitoharjoitus

Harjoitus on vaativa. Niissä on eri teemoja suunnistuksen eri osa-alueilta.

Keskiviikko

Pikkurahalla pääset osallistumaan SiiRan tai SuoVan kuntorasteille. Kannattaa seurata netistä kotisivuja.

Torstai

Torstairastit. Ei tarvitse esitellä pidemmän kaavan kautta.

Viikonloppu

Kesä pyörii kisojen ympärillä. Näitä varten harjoitellaan.

Tarkempaa tietoa harjoituksista löydät Nimenhuudosta.

Haluatko testata oman persoonallisuustyyppisi?

Täytä tämä lomake ja palauta se KuoSun halliharkkoihin 2.12. tai pikkujouluun.

Käymme tuloksia sitten ryhmätasolla läpi 9.12. luennolla: Tavoitteena ehdotuksia täsmäharjoituksiksi kullekin ”tyypille”. Huom! Kannattaa tulostaa itselleen oma kopio luennolle mukaan otettavaksi.

t.minna

Sivu näkyy vain seuran jäsenille, kun kirjaudut sivuille.

Linkki

25Manna meni erittäin huonosti…

aika monelta joukkueelta, mutta ei meiltä! Kuopion huimapäät rynnistivät reilusti sadan sakkiin tuossa Ruotsin viestiklassikossa, johon osallistui tänä vuonna lähes 400 joukkuetta. Kahdella hyvin roolitetulla joukkueella matkaan startanneet KuoSun joukkueet löytyvät tulosluettelosta sijoilta 90. ja 262. Edelle jouduimme päästämään joukkueita, joiden juoksijoissa löytyy entisiä, nykyisiä ja tulevia maailmanmestareita. He saavat hieman etua kuopiolaisiin nähden, koska meidän joukkueessamme juoksee vain tulevia mestareita.

25Mannassa seuran koko jäsenistö pääsee mittelemään voimattomuuttaan muiden seurojen kera. Hauskinta on tietenkin kyykyttää sveamammanhenkilöitä heidän omalla maaperällään. Mainittakoon, että kuvassa kyykyssä olevat henkilöt ovat asennossa vain kuvaustilannetta varten. Kilpailussa heitä ei kyykytetty yhtään.

KuoSun nuoret suorastaan lensivät ruotsalaisessa metsässä hoitaen oman osuutensa mallikkaasti. Uskon, että nimistä Aada, Aatu, Aida, Elias, Santeri ja Jerry, saan kirjoittaa vielä lisää tulevina vuosina.

Nuorista aikuistuvista Elias, Hanna, Mette ja Ville lopettivat myös kautensa hienosti. Rastiliput eivät pystyneet piiloutumaan hirmuiltamme. Novelliaihioita kaikki.

Ja entäs lähes aikuiset. Voi voi! Melkein itku pääsi viestiä kotona seuratessa. Markus vetää sieltä kärjen tuntumassa aloituksesta vaihtoon. Vastassa oli vaatimattomasti maailman kovinta aloitustykkiä. Miitu kipittää samaa tahtia. Anton pistelee sammalta kumoon nastarit viuhuen. Ja Marikki, isot onnittelut suorituksesta! Aleksilta taas varma huippusuoritus. On se kone. Viestin ankkurina Johanna. Neiti, jolla tuntui olevan kaksi sydäntä. Niin kovaa tahtia jalka nousi. Kuuntelin kotona suoraa selostusta kisapaikalta. Selostaja joutui pitämään pienen tauon nähdessään KuoSun ankkurin kiitämässä loppusuoraa maalia kohti. On pakko mainita, että tuon tauon aikana eetteristä kuului vain kuopiolaisten loppusuoran kannustus ”Hyvä Jossu!”.

Vähän kokeneempi osasto omilla osuuksillaan suoriutui myös mallikkaasti ilman suuria virt… virheitä. Vuoden 2016 25Mannaa odotellessa…

Puijonsarven testijuoksu lauantaina 28.2. klo 11

Perinteinen Puijonsarven testijuoksu 8,4 km lauantaina 28.2. Lähtö Puijon stadionin huoltorakennukselta klo 11. Tervetuloa!

Puijonsarven testijuoksu lauantaina 31.1. klo 10

Perinteinen Puijonsarven testijuoksu 8,4 km lauantaina 31.1. Lähtö Puijon stadionin huoltorakennukselta klo 10. Tervetuloa testaamaan talvikuntoa!

Treeniviikonloppu

Tarjolla suunnistusharjoituksia viikonloppuna 20.-21.12. Kuopion alueelta seuraavalla sapluunalla:

La 20.12.

Klo 10: Käyrä/kompassiharjoitus Neulamessä. Rata 9 km, pystyy tarvittaessa lyhentämään. Lähtöpaikka Neulamäen urheilukentältä.

Klo 17: Yösprintti yhteislähdöllä Neulamäen sprinttikartalla. Radalla hajonta. Pienellä kartanlukuvalolla pärjää. Kokoontuminen samalla kentällä, kuin aamupäivällä.

Su 21.12.

Klo 10: Pitkä suunnistus/vaellus Puijolla. Kokoontuminen Puijon montun huoltorakennuksen edessä. Rata n. 12-13 km, kartan mittakaava 1:15 000.

Harjoitukset on suunniteltu SM-tason suunnistajille (yli 15 vuotiaille), mutta soveltamalla sopii myös nuoremmille. Mikäli maastossa on lunta, muista suojata nilkat ja akillesjänteet hyvin.

Ilmoittautuminen keskiviikkoiltaan 17.12. klo 21 mennessä, sähköpostilla osoitteeseen aleksi.tuovinen@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 044-5655568. Ilmoita samalla mitkä harjoitukset juokset.

Harjoitusterveisin,

Aleksi Tuovinen

Valmennuksen työpaja 9.12.2014: Suunnistajan talviharjoittelu

”Suunnistaja tehdään talvella” – sanonta on jo kulunut, mutta aina syksyisin, uuden harjoituskauden alkaessa varsin ajankohtainen toteamus. Jokaisen kilpailullisilla tavoitteilla harjoittelevan suunnistajan tulee harjoituskauden alkaessa pohtia mitä ja miten tulevan talven aikana on harjoiteltava, jotta fyysisesti ja taidollisesti tapahtuu kehittymistä. Edistymistään voi itsekukin sitten mitata tulevissa asettamissaan tavoitekilpailuissa..
Read more

Kuopio TrailCupin finaali tiistaina Puijolla

Polkujuoksucupin neljäs osakilpailu juostaan tiistaina klo 18 Puijolla. Juoksijoille on tarjolla todella vaihtelevaa ja vaativaa alustaa. Ja mikä parasta, osanottajalistan puolesta näyttää tässä vaiheessa siltä että nyt on tulossa todellinen otatus…alustavasti mukaan ovat ilmoittautuneet mm. Jani Lakanen, Jere Pajunen, ym. Kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa cuppia hallinneen Ville Maunukselan selätystä on siis yrittämässä useampikin suunnistuksen ykkösnimistä. Myös yhteistyökumppanien edustajia paikalla.
Facebookissa paljon kuvia ja juttua

Tapahtumasivut

Tervetuloa!

Alueelliseen valmennukseen haku

AV-ratatestin toinen mahdollinen suorituskerta  24.9.2014 klo 18:00 5000m yhteislähtö (D19-, H15-) ja 3000m yhteislähtö (D15-18)

Ilmoittautuminen tiistaina 22.9 klo 20 mennessä. AV-sivut.

Testin yhteyshenkilö Timo Tuovinen, p. 044 524 8165, tuovinen.timo(a)gmail.com

Tervetuloa!