Reetta Heiskaselle 16 SM-mitalia neljässä vuodessa

Seuran SM-mitalitilasto on päivitetty ajan tasalle. Edellinen yhteenvetotilasto julkaistiin seuran 50 v historiakirjassa 1998.

Kuopion Suunnistajat ovat saavuttaneet SM-kilpailuista 227 mitalia, joista kultaa 65, hopeaa 76 ja pronssia 86. Kaksikymmentä vuotta sitten kokonaismäärä oli 67.

Viime vuosien tehokkain mitalirohmu on ollut Reetta Heiskanen. Hän on suunnistanut neljässä vuodessa 16 SM-mitalia. Mitaleista 14 on tullut pyörällä ja 2 suksilla. Seuran mitalitaulukossa Reetta on harpannut jo kolmanneksi.

Mitalitilaston kärjessä on Juhani Jetsonen, joka on suunnistanut mitaleille hiihto-, pyörä- ja jalkasuunnistuksessa. Mitaleita on yhteensä 45.

Seppo Karjalainen on noussut toiseksi 26 mitalillaan. Sepon mitaleista 21 on talvirasteilta ja viisi kesäsuunnistuksista.

Mitalimäärän voimakkaaseen kasvuun on vaikuttanut SM-tapahtumien lisääntyminen. Nyt kaikissa suunnistusmuodoissa on sprintit, keskimatkat, pitkät ja joissakin jopa erikoispitkät. Myös sarjoja on enemmän. Viestejäkin on tuplamäärin. Lajejakin on tullut kaksi lisää, pyöräsuunnistus ja tarkkuussuunnistus.

Näin ollen parhaiden mitalisuunnistajien vertaaminen vuosikymmenien ajalta on vaikeaa.

Miesten sarjassa seuran mitalitili on vielä avaamatta. Naisissa SM-pronssille ovat suunnistaneet Leena Tuhkanen 1958 (s) ja Leena Helin 1972 (hs).

Vanhoista mestareista Aarne Räsänen (hs ja s) on neljäntenä 16 mitalillaan. Sari Tolvanen-Jetsonen on kolmen lajin taitajana suunnistanut 15 mitalia. Seuraavina ovat Maija Lång (pyörä), Helena Savolainen (hs ja s), Lea Hartikainen (hs ja s) ja Aarne Väätäinen (hs ja s).

KuoSu SM-mitalit ja KuoSu SM-mitalit henkilöittäin . Taulukoissa henkilöt ovat sillä sukunimellä, jolla ovat mitalin saaneet. Mikäli henkilö on saavuttanaut mitalin kahdella sukunimellä, niin silloin nimet on yhdistetty. Mikäli havaitset virheitä tai puutteita, niin ilmoittelethan havainnoistasi Markulle (Leinonen) ja/tai Maunolle (Korhonen).

Seuran suunnistajista SM-mitalin on saavuttanut kaikkiaan 68 kilpailijaa.

Takaisin