Torstairastiohjeita

Kuopion Suunnistajat
Kuntosuunnistusjaosto

Torstairastit ovat kuntoilutapahtuma, jossa jokainen suunnistaa omalla vastuullaan.

Kaikkien on syytä lukea turvaohjeet, jotka ovat seuran verkkosivuilla ja rastipaikalla esittelytaulussa. Maastoon pääsee lähtemään noin klo 17.00-18.30, syyskuussa klo 16.30-18.00. Metsästä on ilmoittauduttava takaisin lähtöpaikalle viimeistään klo 20, syyskuussa klo 19.30. Rastien pois kerääminen aloitetaan klo 20, syyskuussa klo 19.
Poikkeavat ajat Torstairasti-kelenterissa.

Rastienpitopaikka on selostettu rasti-ohjelmassa. Lisäksi käytämme tien varsilla tarvittaessa kääntymisviittoja ja rasti-lippuja ohjaamaan rastipaikalle. Jos epäilet osaavasi rastipaikalle, soita ajoissa etukäteen ratamestarin puhelimeen ja kysy opastusta. Muista liikenneturvallisuus, suosi polkupyörää ja kimppakyytejä.

Maksut (2016)

Jäsen Ei-jäsen
Aikuisten kerta maksu 3 € 6 €
Alle 21 v. kerta maksu ei maksua 3 €
Kausikortti (22 krt) 40 € 75 €
10 kerran sarjalippu 25 € 45 €
5 kerran sarjalippu 13 € 25 €

 

 

 

 

 

 

Emit-kortin vuokra kaikilta: 2 €

Kausikortti on voimassa vain ao kauden. Sarjalippu (5 tai 10 kertaa) on voimassa kaksi (2) vuotta.

Liikunta-, Virike-, Tyky- ja Kulttuurisetelit kelpaavat maksuvälineenä. Myös SporttiPassilla voi maksaa kerta- ja sarjalipun.

Työpaikka ym- ryhmät voivat suunnistaa myös laskuun. Laskuun suunnistavat kirjoittavat nimensä ja ryhmänsä nimen laskutusvihkoon. Laskutus tapahtuu syksyllä kauden loputtua ja laskutuslisä on 10 euroa.

Ratamestariryhmä saa ilmaiseksi 5:n kerran sarjalipun (ryhmässä max 3 jäsentä) / kerta.

Toiminta rastipaikalla
Lue ohjeet ja ilmoittaudu järjestäjille. Maksa karttamaksu tai kirjoita nimi vihkoon maksun sijasta. Saat valmiiksi tulostetun kartan rastimääritteineen. Emit-leimauskortteja on vuokrattavissa.

Rasteilla on yleensä kolme eri ratavaihtoehtoa, C-rata on tarkoitettu aloittelijalle, B-rata kokeneemmalle ja A-rata erityistä vaikeutta ja raskautta haluavalle.

Jos sinulla ei ole omaa emit-leimauskorttia, voit vuokrata sen, 2 €. Paina emit-leimauskortti lähtöpukissa olevaan nollausleimasimeen, odota neljä valon välähdystä ja säntää metsään.

Leimaa jokaisella rastilla painamalla emit-leimauskortti rastilipussa roikkuvaan leimasimeen. Älä pudota leimauskorttia metsään. Siitä velotaan 50 euroa.

Kun olet kiertänyt kaikki rastit tai kelloaika rientää, palaa lähtöpaikalle ja ilmoittaudu järjestäjille. Kaikki suunnistajat kirjataan vihkoon ja jos jonkun kohdalta puuttuu paluumerkintä, teemme ilmoituksen hätäkeskukselle ja järjestämme etsinnän.

Torstairasteista julkaistaan myös tulokset. Jos et halua omaa aikaasi näkyviin, kerro se ratamestarille.