Kokeile pysyä peesissä

Juha Vartiainen

Esittelyvuorossa KuoSun juoksukone

1. Koko nimi? Juha Vartiainen

2. Syntymäkuukausi? Helmikuu

3. Perheeseen kuuluu? Avopuoliso Eerika ja Elvis-koira

4. Kilpailusarja vuonna 2016? H21

5. Milloin ja miten aloitit suunnistuksen? Junnusarjat 14-15 -vuotiaaseen asti menivät aika tiiviisti hiihdon parissa, eikä suunnistuskilpailuja tullut juuri kierrettyä. Kesäharjoittelussa oli kuitenkin tapana tehdä juoksuharjoituksia metsässä ja niitä tehtiin juoksemalla suunnistajien kanssa. Oriveden suunnistusaktiivi Heikki Lepistö sitten alkoi antamaan minulle aina kartan mukaan ja sanoi, että koita lukea se, minkä kykenet. Vuosi oli ehkä 2004. Aluksi kartasta ei ottanut juurikaan tolkkua, mutta aika nopeasti metsään uskalsi lähteä jo itsekseenkin. Suunnistuskärpänen puraisi ja kun motivaatio hiihtoharjoitteluun laski, alkoi suunnistus tulemaan koko ajan tiiviimmin mukaan.

6. Parasta suunnistuksessa? Suunnistuksessa kiehtovinta on se, että pelkkä fyysinen kapasiteetti ei riitä, vaan suunnistus on kestävyysurheilulajina varsin moniulotteinen. Lisäksi luonnossa liikkuminen ja uusiin maastoihin tutustuminen on innostavaa.

7. Mehevin pummisi? Muistuu mieleen ainakin noin 5 vuoden takainen vierailu Ponsan maastossa lähellä Oriveden ja Kangasalan rajaa. Maasto on tunnetusti varsin vaativa ja olin suunnitellut melko pitkän harjoituksen sinne. Oli helteinen kesäpäivä ja voimat alkoivat radan loppupuolella jo olla hiipumaan päin. Taivallettavana oli vaativa väli yli pienipiirteisen alueen, jonka aikana hävitin itseni täysin kartalta. En saanut mistään itseäni takaisin kartalle, kunnes noin 20 minuutin päästä vihdoin näin edessä pienen lammen. Nöyrästi otin sieltä suunnan suoraan autolle.

8. Peukalo vai levy? Peukalo

9. Tavoitteet? Henkilökohtaisissa kisoissa tavoitteena ovat SM-kilpailuiden A-finaalipaikat ja laajemmin ajateltuna tason nostaminen ja vakiinnuttaminen. Viesteistä erityisesti Jukola, Tiomila ja SM-viesti ovat tiiviisti mielessä.

10. Kenelle heität teippirullan? Aapo Aaltio

Takaisin