KLL:n Suomenmestaruuskilpailuissa KuoSun mitalisadetta

Koululiikuntaliiton Suunnistusmestaruuskilpailut keräsivät perjantaiksi ja lauantaiksi Lietoon 1456 kilpailijaa eripuolelta Suomea. Suunnistuskilpailut pidettiin tyypillisessä varsinaissuomalaisessa avokalliomaastossa, missä oli osattava käyttää hyväksi nopeakulkuisia avokallioita kuitenkin välillä selkeästi hidastaen lähestyttäessä tarkkoja ja vaativia rastipisteitä.

KuoSulaisten menestys henkilökohtaisissa kilpailuista oli hieno. Kotiintuomisina oli peräti kolme mitalisijaa. Sarjassa H 16 Aleksi Tuovinen voitti mestaruuden. Aleksi voitti sarjansa peräti  minuutin ja 29 sekunnin erolla. Sarjassa D 15 Anniina Suhosella oli tiukka taisto kultamitalista, mutta taistelu päättyi tällä kertaa 17 sekunnin tappioon mäntsäläläiselle Elisa Mäkiselle, Kuopioon matkasi kuitenkin hieno hopeasija. Hopeisen mitalin saalisti myös tiukassa sekuntitaistelussa Annika Sopo sarjassa D 10RR. Annikalle mestaruus jäi 18 sekunnin päähän. Kymppisakkiin suunnisti myös  Miitu Korhonen. Miitu sijoittui sarjassa D 17 sijalle 10.

Hienoja suorituksia oli myös muilla KuoSun nuorilla ja  huoltajilla ilo seurata taistelevaa ja kannustavaa KuoSun nuorten ryhmää. Kilpailureissusta nuoret saivat entistä suuremman innon harjoitella ensi kesää  ja tulevia kilpailuita varten. 

Viesteissä  parhaasta suorituksesta vastasi B-sarjan joukkue Emilia Mänttäri, Anniina Suhonen ja Aleksi Sopo sijoittuen  9:ksi.Vanhimman sarjan (C) joukkue oli matkalla myös kymppisakkiin.Viestin aloitti hienosti Antto-Iiro Suhonen tuoden joukkueen vaihtoon 5:nä kymmenen sekuntia kärjestä jääneenä. Miitu Korhonen jatkoi viestiä upeasti, tuoden joukkueen vaihtoon kymmenentenä 3 min. 50 sekuntia kärjen takana. Aleksi Tuovinen lähti matkaan ankkurina taistelumielellä, mutta edellispäivänä ruhjoutunut polvi pakotti kuitenkin jättämään matkan kesken. Joukkue osoitti kuitenkin, että vauhti riittää taistelemaan kärkisijoista.

Muiden joukkueiden sijoitukset olivat

Sarja E (Annika Sopo, Elias Sopo, Salla Putkonen) sija 30

Sarja E (Mikko Lavi, Hanna Leppävuori, Ella Vehmas) sija 42

Sarja D(Jaakko Hallikainen, Anni Lavi, Petro Oravalahti) 20

Sarjan E paremmat sijoitukset kaatuivat järjestäjien mokaan. Rasteille kertyi yli 15 metrin jonot leimaukseen!

Aleksin (H16) kisakartta ja reittipiirros. Kisajärjestäjän Tulossivut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin