Kajaanissa on yksi raunio. Se ei todellakaan ole Anna.

 

Anna Moilanen

Kainuu on kokenut hyviä ja pahoja asioita. Tämä artikkeli ei kerro Pohjan sodasta, eikä Isovihasta, vaan jostain paljon paremmasta. Maalarinteipin esittelyssä KuoSun uusi kovaa harjoitteleva naissuunnistaja.

1. Koko nimi?
Anna Kristiina Moilanen

2. Syntymäkuukausi?
Helmikuu

3. Perheeseen kuuluu?
Äiti ja pikkusisko

4. Kilpailusarja vuonna 2016?
D21

5. Milloin ja miten aloitit suunnistuksen?
Laji taisi tulla osittain jo geenien mukana. Päiväkoti-ikäisenä laitettiin oravapolkukouluun ja sille tielle jäin.
Ensimmäisiin kisoihin oli päästävä 6-vuotiaana Kainuun Rastiviikolla pari vuotta vanhempien sekaan.

6. Parasta suunnistuksessa?
Parasta ja samalla ehkä myös pahinta on se, että lajia ei opi koskaan täysin, vaan aina löytyy jotain opittavaa ja hiottavaa. Lisäksi jokainen harjoitus ja kisa on aina uudenlainen; ei koskaan kahta täysin samanlaista päivää.

7. Mehevin pummisi?
Ensimmäisenä mieleen tulee reilun parin vuoden takainen Kainuun AM-pitkänmatkan kisa. Kisattiin Vuokatin MM-keskarin finaalimaastoissa. Radan loppupuolella lähdin toteuttamaan hieman pidempää rastiväliä polun kautta ja tuli edettyä mukavan matkaa alamäkeä, kunnes edessäni näkyi isompi aukea alue ja tienpätkä. Aikani palloiltua (n.30min) totesin, etteivät ne enkä minä ole kartalla. Sitten palasin samaa reittiä takaisin siihen pisteeseen, missä olin viimeksi ollut varmasti kartalla ja huomasin, että olin kääntynyt täysin samanlaisesta risteyksestä kuin oli pitänytkin, mutta yhden risteyksen verran liian aikaisin.

8. Peukalo vai levy?
Peukalo.

9. Tavoitteet?
Tavoitteena nostaa omaa suoritustasoa ja saada se aiempaa tasaisemmaksi. Kisoissa tavoitteena on ensi kaudella selviytyä SM-kisoissa A-finaaliin henkilökohtaisillamatkoilla ja huippukunto koitetaan saada esiin myös Venloissa, SM-viestissä ja i 10Mila.

10. Kenelle heität teippirullan?
Jatketaan naisten esittelyä, teippirullan saa Alma Toivonen.

Takaisin