Intohimona suunnistus

Teippirullan esittelyssä mies, joka tahkosi jo pienenä poikana pitkin Nilsiän mäkimaastoja. Verisiin pohkeisiin tarttui voima, joka kiidättää nuoren miehen kohti suurkilpailuja. Hänen tarkkuuttaan suunnistajana kuvastaa tuo ”hurja” ainoastaan kerran sattunut 10 minuutin pummi, joka monelle muulle suunnistusta harrastavalle on arkipäivää. Tänä päivänä häneltä voi kysyä radan optimireitin. Sattuu muuten olemaan sama, jota hän on juossut. Hyvät lukijat, esittelyssä tällä kertaa Kuopion Suunnistajien suunnistustykki, jonka suunnistustaitoa voi vain ihastella.

 

 

Markus

1. Koko nimi? Markus Samuel Räsänen
2. Syntymäkuukausi? Kesäkuu
3. Perheeseen kuuluu? Vanhemmat Nilsiässä, sisko Hankasalmella ja veli Joensuussa
4. Kilpailusarja vuonna 2016? H21
5. Milloin ja miten aloitit suunnistuksen? Nilsiän Nujakan oravapolkukoulusta on ura mitä luultavammin lähtenyt aluilleen noin 10-vuotiaana.
6. Parasta suunnistuksessa? Itse suunnistuksessa sen monipuolisuus ja että onnistunut suoritus on monen tekijän summa. Lisäksi kartat ja niiden teko ovat kiinnostaneet aina paljon.
7. Mehevin pummisi? Hetken aikaa menneitä gps-reittejäni selatessani löysin juttuun sopivan pummin ja mikäpä muukaan oli tapahtuma kuin Kuosun yömestaruuskilpailu Neulamäessä 2011. Kyseessä oli yhteislähtökisa perhoshajonnoilla, missä alku oli mennyt suorastaan oppikirjan mukaan mutta toisella hajontalenkillä porukka alkoi kasautua, jolloin kartanluku jäi ilmeisesti toissijaiseksi asiaksi ja kun edessä oli kumparerasti takarinteessä, niin 10min pummi oli tosi asia. Ja kuten olettaa saattaa niin siellä oli sitten poika jos toinenkin säntäilemässä edestakaisin Neulamäen yössä.
8. Peukalo vai levy? Peukalo
9. Tavoitteet? Vakiinnuttaa sijoitukset lähemmäksi kansallista kärkeä ja tulevaisuudessa edustuspaikat.
10. Kenelle heität teippirullan? Rulla lentää Aleksi Tuoviselle.

Takaisin