Fin5-suunnistusviikko 2019 Kuopioon Tahkolle

Suomen Suunnistusliitto on myöntänyt Kuopion Suunnistajille  Fin5-suunnistusviikon järjestelyoikeuden vuodelle 2019 Kuopioon Tahkolle. Järjestelysopimuksen allekirjoittivat Tahkolla pidetyssä mediatilaisuudessa  Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki ja Kuopion Suunnistajien puheenjohtaja Timo Suhonen.

Fin5 järjestelysopimuksen allekirjoitus

 

 

 

 

 

 

Lue lisää mediatiedotteesta…..

Mediatiedote, vapaa julkaistavaksi

Kuopion Suunnistajat järjestää Fin5 -suunnistusviikon vuonna 2019

Tahko toimii tapahtuman kilpailukeskuksena

 

Fin5 -suunnistusviikko järjestetään vuoden 2019 heinäkuussa Kuopiossa. Suomen Suunnistusliitto myönsi järjestelyoikeudet Kuopion Suunnistajille. Kilpailukeskuksena tulee toimimaan Tahko. Suunnistusviikolle on tavoitteena saada yli 5 000 suunnistajaa, jolloin koko viikon vierailijamääräksi arvioidaan noin 7 000 henkeä. Kuopion Suunnistajat ja Suomen Suunnistusliitto allekirjoittivat järjestelysopimuksen maanantaina Tahkolla.

Kuopion Suunnistajien puheenjohtaja Timo Suhonen pitää saatua suunnistusviikkoa tärkeänä luottamuksen osoituksena. ”Olemme pystyneet vakiinnuttamaan paikkamme luotettavana isojen suunnistustapahtumien järjestäjänä. Tärkeää tapahtuman saamisessa oli myös Tahkon alueen matkailuyrittäjien tuki. Tapahtumalla tulee olemaan iso merkitys myös alueen kesämatkailulle”, uskoo Suhonen.

Suomen Suunnistusliitolla on käynnissä Fin5 -suunnistusviikon kehittäminen. ”Suunnistusliitolla on kaksi kärkibrändiä, jotka ovat Jukolan viesti ja Fin5 -suunnistusviikko. Tahkon alue on erinomainen valinta kilpailukeskukseksi, sillä se tarjoaa hienot maastot sekä kompaktissa muodossa olevan majoitusalueen. Lisäksi alueen oheistarjonta on todella laadukasta”, hehkuttaa Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki. ”Luotamme Kuopion Suunnistajiin, että he vankalla ammattitaidolla tekevät hienon tapahtumaviikon.”

”Tahkolle tämän kokoluokan tapahtuman saaminen kesäajalle on tietysti hienoa. Suunnistus lisäksi tarjoaa loistavan lisän lumettoman ajan aktiviteetteihin. Olemmekin yhdessä Kuopion Suunnistajien kanssa jo ideoineet, miten tapahtuma ja sen saama julkisuus hyödynnetään myös tulevaisuudessa”, kertoo Tahkon yrittäjien puolesta Tahko Spa Hotellin Pekka Allinen. Myös suunnistajien keskuudessa tehdyt kyselytutkimukset perhekeskeisyyden tärkeydestä, saavat Tahkolla hyvän vastaanoton. ”Perhekeskeisyys on viime vuosina ollut Tahkon kehittämisen keskiössä”, painottaa Allinen.

Kuopion Suunnistajat aloittaa heti tapahtuman valmistelut. Myös Nilsiän Nujakka on mukana järjestelyissä. Pääpaino valmisteluissa on vuodessa 2018, mutta esimerkiksi kartoitus ja markkinointi pyörähtävät käyntiin heti suunnistuskauden alussa tämän vuoden keväällä. Tapahtuman johtajan ja muiden avainhenkilöiden valinta tapahtuu puheenjohtaja Timo Suhosen mukaan parin kuukauden sisällä.

Fin5 -suunnistusviikko on yksi Suomen suosituimmista suunnistustapahtumista. Se on järjestetty vuodesta 1984 lähtien. Fin5 -suunnistusviikolla kilpaillaan viitenä päivänä viidessä osakilpailussa. Tarjolla on kilpasarjoja 8-vuotiaista aina 95-vuotiaisiin asti.

 

Lisätiedot

Kuopion Suunnistajat ry, puheenjohtaja Timo Suhonen, 0400 55 2675 timo.suhonen[at]banssi.fi

Suomen Suunnistusliitto, toimitusjohtaja Mika Ilomäki, 045 7731 0310 mika.ilomaki[at]suunnistusliitto.fi

Takaisin